Iedere woensdag: Wel en Wee in New York

Posted on Dec 4, 2013 | 4 Comments

NYC

Ik woon sinds 4 weken in Crown Heights. Een Caribische West-Indies buurt in Brooklyn, New York. Op dit moment zit ik in de laundromat. M’n wasjes draaien hier met de goedkoopste poeder die ik kon vinden (ja NYC is te duur voor ongeveer iedereen die hier woont). Zoemende wasmachines, een krijsend kindje, de Jamaicaanse vrouw 2 stoelen verder praat luid met een geliefde aan de telefoon, gigantisch TV scherm showt Eyewitness News, het licht is schel en flikkert. Bepaald geen glamour leven dat ik hier leidt en vaak genoeg mis ik m’n familie en goeie vriendinnen in Nederland. Maar New York heeft mij ondanks dat toch betoverd en ik wil er voorlopig nog niet weg.

Op 14  mei 2013 vertrok ik met 1 grote en 1 kleine koffer vanuit Amsterdam naar Boston om eerst naar de ‘celebration of life’ van mijn geweldige Grandma Blanca te gaan, zij was een maand eerder op 90 jarige leeftijd overleden. Mijn grandma was een bijzondere vrouw, vol levenslust en liefde voor haar familie.

Een week na deze verdrietige en mooie familie bijeenkomst stapte ik in de auto met m’n nicht Yolande en vriend Russ (+ pitbull puppy Phila!) en reisde naar NYC/Brooklyn af. Het moment dat we die nacht over de Brooklyn Bridge reden, ik m’n raampje naar beneden rolde en de New York (vervuilde…) lucht inademde met uitzicht op de skyline…. Magisch… De stad der steden. Ik was er. De woorden die ik een keer op een Pinterest bord voorbij zag komen: ‘Stay calm and go to New York’ had ik letterlijk genomen.

Voor 3 maanden vertrok ik op avontuur naar deze grote stad. Waarom?  Vroegen en vragen mensen mij vaak. En wat ga je daar doen? Mijn antwoord kwam zoals een dochter van een dominee betaamd in drievoud: 1. I just need a break 2. Nieuwe omgeving 3. Inspiratie en avontuur. Even niet als een gek werken, maar ronddwalen en kijken wie of wat er op m’n pad kwam. Dit besluit nam ik na een gave maar ook heftige en drukke 3 jaar als projectmanager van MA-KE .

Naar New York City afreizen voor een ‘break’ klinkt misschien bizar. Want waarom zou je afreizen naar ‘the city that never sleeps’ om adem te halen en zonder een heel helder plan? Tsja… Goeie vraag. Want eerlijk gezegd vraag ik mij dat vaak genoeg zelf ook af. Maar soms wil je gewoon weg om iets nieuws te vinden. Juist het niet weten wat dit precies zal zijn is soms super moeilijk maar tegelijk ook het avontuur.

skyline

                                                                                    

Maar hier zit ik dus nu. Bij de Launderette op St.Johns Place in Crown Heights. Tegenover m’n nieuwe appartement. De 3 maanden zijn 6 maanden geworden en de 6 maanden worden 15 maanden. Ik heb net een lease van een jaar voor een appartement getekend samen met mijn huisgenoot (en collega) Jordan met wie ik samen nu een soort van knus getrouwd stelletje vorm. Samen koken, boodschappen delen, filmpjes kijken, klagen over ons werk en plannen maken voor onze ‘droom banen’ in duurzame mode/styling (ik) en als actrice (Jordan).

appartement

St.Johns Place, Crown Heights, op de 1e verdieping vertoef ik

 

Ik wil je de komende tijd meenemen in mijn leven hier in New York. Ik had dit al eerder beloofd, maar heb blijkbaar nu pas de ‘rust’ in m’n kop om daadwerkelijk te gaan bloggen. Ik wil schrijven over mensen die ik ontmoet, m’n werk als ‘fit specialist’ bij Malia Mills (www.maliamills.com), m’n dagelijkse dosis drugs (koffie), zonder geld zitten in een stad dat draait op consumeren, thrift shopping, wonen in klein West-Indie ‘Crown Heights’ en hoe ik zelf van kleurig naar vooral zwart gekleed ging… Kortom: Wel and Wee in |NYC … Stay tuned…

coffee

 

 

 

 

4 Comments

 1. Herman Baartman
  4 December 2013

  Hallo Saskia, ik ga je weekly blog volgen, je schrijft leuk. Goed idee: Wel en Wee in NY Cee. Succes!

  Reply
 2. Margreet
  4 December 2013

  Great! Echt leuke impressie.

  Reply
 3. Frouckje
  8 December 2013

  Heerlijke blog, zie uit naar de volgende.

  Reply
 4. wendy
  19 December 2013

  Hee Saskia, dat is wat anders dan een zwembad in Hilversum 🙂 Gaaf dat je deze stap hebt genomen en mooi hoe je erover schrijft. If you can make it there…. groetjes Wendy

  Reply

Leave a Reply