MA-KE is een modeatelier in Kanaleneiland voor meiden en vrouwen vanaf 13 jaar. Op verschillende niveaus worden er cursussen en workshops gegeven door ervaren naaisters en modeontwerpers. Je kunt er dus alles leren over mode en textiel. Daarnaast is het een inspirende plek waar je andere vrouwen kunt ontmoeten met dezelfde passie voor mode en textiel. Zo ontwikkel je je creatieve talenten in een fijne omgeving. MA-KE is een afdeling van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland. Het modeatelier heeft wel haar eigen plek aan de Auriollaan 50, in Kanaleneiland. Dit is een oud woonhuis, omgebouwd tot modeatelier en compleet met naaimachines, stoffen en een knusse koffiekamer waar je in magazines kunt snuffelen of aan de slag kunt met haak en breinaalden.

Met MA-KE wil Cultuurhuis Kanaleneiland meiden vrouwen uit de wijk Kanaleneiland, maar ook uit andere delen van de stad en randgemeente de kans geven zich te ontwikkelen. Bij MA-KE is het mogelijk om aan de slag te gaan als gastvrouw, docent, assistent en meer. Door werkervaring op te doen en daarmee stap voor stap zelfstandiger te worden, kunnen vrouwen een stevigere positie innemen in de maatschappij.

Ik was van okt 2010 t/m april 2013  verantwoordelijk voor het opzetten en reilen en zeilen van MA-KE. Daarnaast was ik cursusdocente. Ook verzorgde ik workshops voor basisschool-kinderen uit de buurt. Mijn  passies voor het creëren van schoonheid, mode en samenwerken met mensen kwamen bij MA-KE super mooi bijelkaar.

Check de website : www.ma-ke.nl