Saskia van Saskimo heeft ruim 4 jaar projectmanagement ervaring (bij het PMB van de gemeente Utrecht ) en heeft behalve een hart voor, ook een diploma in het modevak. Saskimo is daarom degene die je kan helpen bij het opzetten van mode & kleding gerelateerde projecten in een wijk, regio of stad. Saskimo is goed in organiseren, samenwerken en planmatig te werk gaan. Zij heeft specifieke ervaring met de methode van ‘projectmatig creëren’ (ontwikkeld door PHAOS).

In de afgelopen 2 jaar is Saskimo als projectleider ingezet om MA-KE modeatelier in Kanaleneiland op te zetten. MA-KE is een sociaal artistiek project in de wijk Kanaleneiland. ‘Mode’ wordt hier als middel gebruikt om vrouwen uit deze wijk te verbinden, te inspireren en te helpen ontwikkelen op professioneel (modevak, nederlandse taal) en persoonlijk gebied (zelfvertrouwen, zelfstandigheid). Uitgangspunt bij dit project zijn de al aanwezige talenten en vaardigheden (naaien, handwerken) van de voornamelijk uit Turkije en Marokko afkomstige vrouwen. Mode is bij MA-KE niet alleen een middel maar ook een product dat wordt geleverd. Denk aan kleding- en modeaccessoires voor de verkoop, maar ook aan professioneel verstelwerk en maatwerk. Lees hier meer over het prject MA-KE.

Saskia is de drijvende kracht achter MA-KE. Ze is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het modeatelier. Dit houdt in dat zij het MA-KE team begeleid en verantwoordelijk is voor de inhoud en uitvoering van het gehele MA-KE programma. Daarnaast is ze zelf ook cursusdocente voor zowel volwassenen als kinderen via het SDNS traject (verlengde schooldag, samen doen na schooltijd).

Leave a Reply